Timeless New York 2

Op zoek naar de (KUNST)schat:

We lopen langs de vele billboards richting de theaterwijk Broadway, hier kan je de meest beroemde theaterproducties zien, en dan een moeilijk moment…welke willen we zien. Het werd The Phantom of The Opera. Wat een prachtig theater, zo stijlvol en die fantastische sfeer die er heerst. En uiteraard hebben we genoten van de fenomenale show.

In Amerika gaat het echt allemaal over de top, zelfs dus in hun shows. Je weet gewoon niet waar je kijken moet zoveel er allemaal gebeurt. Al vroeg in de ochtend vertrekken we met een volle maag (American Breakfast) wederom richting de beurs. Is trouwens echt niet normaal zo’n American Breakfast-Buffet, ongelofelijk wat die mensen opscheppen….en nog een keer en….

We lopen ons te verheerlijken aan de kunst en lopen tegen werken aan van de Amerikaanse kunstenaar Michael Parkes die gespecialiseerd is in fantasie  en magisch realisme. Zijn wereldbekende litho’s zijn een lust voor het oog en ik ben dan ook blij dat wij deze werken ook in onze kunstuitleen galerie mogen gaan verkopen. Ligt met Amerikaanse kunstenaars toch even anders dan in Nederland, hier kan je eigenlijk kopen wat je wilt maar daar lijkt het een “voorrecht”. Na een gezellig gesprek met een beeldend kunstenaar waar we een paar prachtige beelden van hebben gekocht lopen we tegen een Nederlandse firma aan die we eigenlijk op bijna elke beurs waar dan ook in de wereld tegenkomen. Zodra we elkaar zien moeten we al lachen, dacht al waar blijven ze wordt er dan geroepen en gelijk wordt er een glas champagne ingeschonken. Proost en tot de volgende keer….

We hebben al een paar keer langs Central Park gereden en als je dan toch in New York bent dan….ja toch. We komen er al snel achter dat Central Park wel heel erg groot is en ondanks dat alles daar groot is moet ik toegeven dat onze “parkjes” toch echt in het niet vallen, maar goed we hebben het dan ook over Central Park in NYC. Een Central Park Walking Tour duurt 2,5 uur nou doe maar niet en die fietsen zien er ook al niet aantrekkelijk uit…. Even later zitten we comfortabel en ontspannen in een paardenkoets (zo romantisch) die ons de toeristische plekjes laat zien. Zo komen we aan de weet dat het park jaarlijks door zo’n 40 miljoen mensen wordt bezocht, in 1980 John Lennon vlakbij werd doodgeschoten en Jacqueline Kennedy Onassis hier altijd ging hardlopen net als zovelen. Er is in de winter een schaatsbaan en er is zelfs een heuse dierentuin Central Park ZOO, waar ze filmopnames hebben gemaakt voor de film Madagascar. Dit is natuurlijk niet de enige film die ze hier hebben opgenomen, onze koetsier vertelde dat er meer dan 300 films zijn opgenomen. Wij vroegen hoe groot Central Park nu eigenlijk is, zo groot als Frankrijk zegt hij…eh pardon Frankrijk zei u. Ja van die Queen Grace Kelly….oh u bedoeld Monaco…..Tja maar dan nog. Ondanks een overvloedig ontbijt van die ochtend kregen we trek, nog niet echt in avondeten maar een tussendoor trek. We besloten om een pizza te delen, en bestelde deze met extra salami. Wilt u een “hele” pizza? Nog niet echt in de gaten waarom dit zo nadrukkelijk werd gevraagd, maar daar kwamen we snel achter…. Toen hij werd gebracht moest ik denken aan een pizza reclame waarin een Amerikaan zegt: “our pizza’s are much bigger than yours.  Nou dat was niet gelogen… nog niet een kwart van die pizza kregen we samen op en dan vragen ze ook nog of je de rest wil meenemen. Hadden ze dan wel een bigshopper voor nodig gehad haha…wordt vervolgd

Ida Miltenburg

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *