Timeless Bangkok-Thailand 1

Op zoek naar de (KUNST)schat:

Op weg naar Bangkok – Thailand, het land van de glimlach. Hier gaan we de meest prachtige paleizen bezoeken.

Allereerst bijkomen van de vlucht en het tijdsverschil in ons hotel, want de volgende dag staat de eerste dagtocht al gepland. We worden s ’morgens vroeg opgehaald door onze bestelde tuk-tuk, een soort van veredelde luxe vier personen fiets….met overkapping.
De eerste tempel die we bezochten was de Wat Pho een van de grootste tempelcomplexen van Bangkok, in deze tempel kan je de  met zijn 46 meter lang en 15 meter hoog de grootste gouden boeddha van Azië bewonderen. Vervolgens bezochten we het Koninklijk paleis van Bangkok, een groot ommuurd complex van 218.400 vierkante meter met een en al tempels, regeringsgebouwen en koninklijke residenties. Vermoeid van alle indrukwekkende bezichtigingen stapte we wederom in onze tuk-tuk voor de terugreis naar het hotel. Na de avond markt in Bangkok waar we toch enigszins gechoqueerd van terug kwamen, vielen we moeiteloos in diepe slaap. Zal het maar even eerlijk uitleggen, IK was in shock door de schaamteloze dames die ondanks dat mijn man hand in hand met MIJ liep, zij zich niet schaamde om hem te uitnodigingen voor een ehh pleziertje met hun…..stevig hield mijn man mijn hand vast en liep met vastberaden snelle pas door, grrr.

De volgende dag hebben we genoten van een overheerlijke lunch aan de rand van het zwembad, en s ‘avonds gedineerd op het dak van het hotel met een fenomenaal uitzicht over Bangkok. Na het ontbijt stond onze taxi te wachten die ons naar de Chao Phraya Rivier zal brengen waar onze watertaxi op ons wacht die ons naar de Tempel van de Dageraad vaart, De Wat Arun. Deze tempel is met zijn 80 meter hoog een opvallende verschijning  aan de skyline van Bangkok. De Wat Arun heeft zijn naam te danken aan de Indiase god Aruna, en haar ‘torens’ zijn rijkelijk versierd met oud gekleurd porselein. Als je deze tempel beklimt heb je een prachtig uitzicht over de Chao Phraya Rivier, het schijnt wel erg steil te zijn waardoor niet iedereen het “aandurft” en net als ik het van onderen heel erg goed konden zien…. Weer in onze watertaxi genieten we van het varen door de klongs (water kanalen), aan deze wirwar van kanalen leven de mensen op paalwoningen. Hier zijn de sampans (soort kano) hun vervoermiddel waarmee ze al hun inkopen doen.
Er is ook een “markt” op het water, waar je alle levensmiddelen kunt kopen. De sampans liggen dan in een rivier volgeladen met etenswaren, waar de bewoners dan hun inkopen doen. Werkelijk een drukte van jewelste maar geweldig om te zien. We meren aan bij een “dierenpark” waar we absoluut even moesten gaan kijken volgens onze water-chauffeur, na wat klein grut aan dieren te hebben gespot komen we aan bij een “arena”, waar we niet goed wisten wat we daar moesten doen… totdat een paar mannen de bewuste arena inliepen met manden. De ene opende een grote mand, en de ander pakte er een giga slang uit die hij om zijn nek drapeerde alsof het een sjaal was….en dan komen vragen of hij bij jou om je nek moet dan kan je leuk een foto maken….die is niet goed bij z’n hoofd dacht ik en vervolgens hing hij al bij m’n man om zijn nek….flits een foto en een nummertje, graag afrekenen bij de uitgang!!!.

Bij gekomen van dat enge slang gebeuren varen we weer over de klongs richting de oever, waar vervolgens de tuk-tuk ons weer door de stad richting hotel probeerde te manoeuvreren op een manier die me het bijna in m’n broek deed doen. Mijn god ik zag zeven kleuren…… wordt vervolgd.

Ida Miltenburg

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *