Kunstuitleen particulieren

Kwalitatieve kunst aan de muur onbereikbaar? Veel te duur? Of twijfelt u gewoon: vind ik het echt wel mooi? En past het wel in mijn interieur? Dan is kunst lenen bij Timeless voor u een uitstekende optie.

Het Timeless-concept

Onze collectie bestaat uit honderden verschillende kunstwerken met uiteenlopende stijlen, kleuren en druktechnieken. De verscheidenheid in zeefdrukken, litho’s en etsen is zeer groot. Al deze kunstwerken met gelimiteerde oplage zijn op een prachtige manier ingelijst met zuurvrije passe-partouts.

Hiernaast beschikken wij over een collectie originele schilderijen met zeer variërende afmetingen. Deze schitterende kunstwerken worden vanuit de gehele wereld ingekocht. Een gedeelte van deze collectie is voorzien van de mooiste baklijsten, geheel in balans met het kunstwerk.

De prijzen van onze kunstwerken variëren van enkele honderden euro’s tot vele duizenden euro’s. Door de grote prijsverschillen is Timeless Kunstuitleen l Galerie in staat om naar ieders portemonnee kunst bereikbaar te maken. U heeft al een werk aan de muur bij u thuis of in uw kantoor vanaf enkele euro’s per maand. Van dit bedrag spaart u ook nog eens. En heeft u behoefte aan iets nieuws? Dan kunt u een kunstwerk altijd komen ruilen. De uitgeleende kunstwerken zijn door ons verzekerd met een beperkt eigen risico.

Hoe gaat kunst lenen in zijn werk en wat kost het?

Onze procedure is simpel. U schrijft u in en wordt lid van onze kunstuitleen. Vervolgens zoekt u één of meerdere kunstwerken uit. Dit kunnen schilderijen zijn maar ook onze beelden en glaskunst zijn te leen. Over de totale galeriewaarde van de kunstwerk(en) die u leent betaalt u maandelijks een abonnementsbedrag van 2%. Van dit maandbedrag spaart u de helft in uw persoonlijk spaartegoed. Rekenvoorbeeld: uw uitgezochte kunstwerk heeft een galeriewaarde van € 900,00. U betaalt per maand € 18,00 (2% x € 900,00) abonnementsgeld. Van deze € 18,00 wordt € 9,00 bijgeschreven op uw persoonlijke spaartegoed.

Persoonlijk spaartegoed

Wat houdt een persoonlijk spaartegoed in?
Bij iedere maandelijkse betaling groeit uw spaartegoed. Dit spaartegoed is bedoelt om in de toekomst kunst aan te kopen. Mocht u na enige tijd besluiten tot aankoop van een door u geleend kunstwerk of een ander kunstwerk in onze galerie, dan wordt het opgebouwde spaartegoed van de galerieprijs afgetrokken. 
Rekenvoorbeeld: stel u heeft een spaartegoed opgebouwd van € 680,00. Het kunstwerk waarin u geïnteresseerd bent, heeft een galeriewaarde van € 800,00. Dan kunt u op dat moment eigenaar worden van het kunstwerk met een bijbetaling van € 120,00 (€ 800,00 – € 680,00). U kunt ook doorsparen totdat u de gehele galerieprijs bij elkaar heeft gespaard, dan hoeft u niets bij te betalen.
Na besteding van uw spaartegoed kunt u gewoon lid blijven. U huurt opnieuw een kunstwerk en u begint opnieuw met sparen.

Wilt u sneller sparen? Dan kan dat. U betaalt dan maandelijks 3% abonnementsgeld i.p.v. 2%. Iedere maand wordt dan 2/3 van uw abonnementsgeld bijgeboekt op uw persoonlijke spaartegoed. Rekenvoorbeeld: uw uitgezochte kunstwerk heeft een galeriewaarde van € 900,00. U betaalt per maand € 27,00 (3% x € 900,00) abonnementsgeld. Van deze € 27,00 wordt € 18,00 bijgeschreven op uw persoonlijke spaartegoed.

Onze kunst ruilen?

Wilt u uw bij Timeless geleende werk ruilen voor iets anders? Dan kan dat altijd.
Wanneer u maar wilt. U zit nooit aan een kunstwerk vast. U bepaalt hoelang of hoe kort u een werk van Timeless in huis wilt hebben. Dat is de basis van ons concept. Simpel en flexibel.

Goodman-Bell | James Kerwin - Congo        

Hoe kunt u lid worden?

Inschrijving: u heeft voor inschrijving een geldig legitimatiebewijs (paspoort of rijbewijs) en een recent bankafschrift nodig.
Betaling: u machtigt Timeless om per maand het verschuldigde abonnementsgeld tot wederopzegging per incasso van uw bankrekening af te schrijven.
Huurtermijn: wij hanteren een minimale huurtermijn van 6 maanden, daarna opzegbaar met een opzegtermijn van twee maanden.
Verder zijn de algemene voorwaarden Timeless van toepassing.

Kunst kopen?

Wilt u een werk uit onze collectie direct kopen? Dan kan dat ook. Timeless is niet alleen een kunstuitleen,
wij zijn ook een galerie. Wij houden van kunst en het ontdekken van nieuwe werken en nieuwe kunstenaars.
Daarom is onze collectie altijd anders en is er ook altijd iets nieuws te kiezen.