Timeless Bangkok-Thailand 2

Op zoek naar de (KUNST)schat:

Onze tuk-tuk chauffeur ging echt helemaal uit zijn dak met rijden, en wij achterin lagen compleet in een deuk van het lachen waardoor hij steeds gekker ging doen. Het huilen stond me nader dan het lachen maar van de zenuwen bleef ik steeds hysterischer lachen, pfff zo blij dat we bij het hotel aankwamen.

Na een heerlijke douche, en een grondige reinigingsbeurt van onze neus die altijd na een tuk-tuk rit helemaal vol zit van de smog…..echt waar, zit vol zwarte troep, konden we nagenieten van deze enerverende dag. De dagen erop stonden in het teken van rust en genieten waaronder ook een heerlijke relaxmassage. Deze uiteraard wel in het hotel genomen, want geen haar op m’n hoofd die zo’n “massage salon” in de straat in gaat….zie de “dames” al weer voor me. Deze ochtend stond een gewone taxi voor ons hotel te wachten (wou niet met zwarte neusgaten aankomen) om ons naar onze afspraak te brengen voor eventuele inkoop.

We stopten voor een poort met een enorm hekwerk en reden een gigantisch terrein op vol gebouwd met tempels en paleisachtige gebouwen, we keken elkaar aan en dachten hetzelfde, zijn we hier wel goed! We  werden hartelijk ontvangen door onze gastheer waar we onze afspraak mee hadden, en kregen een bijna vorstelijk ontvangst met alle toeters en bellen. Ik kreeg het eigenlijk een beetje benauwd hiervan, want volgens mij werden we voor vol aangezien. Dat bleek ook wel na onze rondleiding, de ene zaal bevatte nog meer “Royalty” dan de andere. Zo hebben we koninklijke bedden, stoelen met goud, meubels en zeer riante schilderijen mogen aanschouwen. Alleen maar pracht en praal en goud wat er blinkt, het deed bijna pijn aan onze ogen. Ondanks al deze prachtige weelde valt het te raden dat een geen inkoop heeft plaatsgevonden, alhoewel ik stiekem sommige met goud beklede stoelen wel in de galerie had willen neerzetten haha.

Het is absoluut niet moeilijk om in deze stad een restaurant uit te zoeken, de een is nog specialer dan de ander. Deze keer hebben we gekozen voor Lebua, hier dineer je (weer) op het dak van het hotel waar de film de Hangover is opgenomen, we hebben deze films gezien en dat maakte het nog specialer om hier te genieten van het voortreffelijke eten en uiteraard een waanzinnig uitzicht. Vandaag zijn we op weg naar de Maeklong Markt, dit is een markt waar een trein doorheen schijnt te rijden…ehh een trein door de markt!!!! Oh dit moet je gezien hebben om het te geloven, ongelofelijk de Meaklong markt is op en rond de treinrails gebouwd. Als de trein (8x per dag) eraan komt dan blaast hij met zijn stoomfluit om de standhouders te waarschuwen, zodat ze hun producten van het spoor af kunnen halen en hun luifels van de marktkramen kunnen terugtrekken. Vol verwachting zitten we in de trein en onze gids gebaarde naar ons dat we met hem moesten meekomen naar het achterste gedeelte van de wagon, waar een klein smal deurtje met een soort van balkonnetje uitzicht gaf op waar we voor kwamen. We werden niet teleurgesteld, na de stoomfluit rijden we “door” de markt en zien dat de standhouders hun spullen weer terug zetten op het spoor en hun markt luifels weer uithangen alsof geen “trein” aan de hand is…… wat een leuke gewaarwording.

De volgende ochtend zijn we heel vroeg vertrokken voor onze lange rit richting het noorden, waar we vervolgens met een longtailboot over de rivieren naar de Padaung stam gaan waar de Karenvrouwen of beter bekend de Longnecks leven. Wordt vervolgd…

Ida Miltenburg

 

 

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *