Marion van Nieuwpoort

Galerie The Obsession of Art, Bergen (NH.) met een voorkeur voor kunst die de dans verbeeldt, komt in 2000 op Marion”s weg. Het resulteert in een vruchtbare samenwerking en Marion concentreert zich meer en meer op het schilderen van de dans.

(Prof. Dr. Ruud Lapre in “Marion van Nieuwpoort” monografie, uitgave De Twee Pauwen 2000): “Haar balletdansers lijken lichtvoetig naar hogere sferen te reiken, wekken de illusie van een ongebonden spelen in het luchtledige. Maar Marion van Nieuwpoort weet, als actief beoefenaar van ballet als geen ander, dat achter die illusie een wereld schuil gaat van harde zelfopoffering en blessureleed. De zwaartekracht laat zich niet zonder slag of stoot overwinnen. Haar schilderijen met dansers vertellen dat verhaal.”

(De Theaterkrant 2003):”Haar passie voor mystiek, spanning en vervoering van het theater in het algemeen en de dans in het bijzonder, brengt haar werken in dezelfde ambiance aan de wand. De ambiance van een betoverend theater voor mensen die de magie van kunst de gevoelens en emotie ervaren die het wonder van het leven zo dichtbij brengen. De magie van een grenzenloze wereld, indrukwekkend en meeslepend, blij en ontroerend, verstild en uitgil.

Op 3 augustus 2008 kwam het trieste bericht dat Marion van Nieuwpoort was overleden.
Marion was 57 jaar geworden.