Giovanni Salvatore

Giovanni Salvatore is geboren op 24 september 1965 te Napels (Italië). Hij komt uit een gezin met 8 kinderen, met een Spaanse vader en een Italiaanse moeder. Zijn ouders hadden een klein restaurant waar Giovanni min of meer voorbestemd was om te gaan werken. Echter hij heeft die ambitie nooit gehad.

Hij heeft op jonge leeftijd besloten veel van de wereld te willen zien. Hij is gaan vliegen bij Allitalia als purser en kwam zodoende over de hele wereld. Tijdens één van zijn reizen is hij in contact gekomen met een kunstenaar op Bali. Van deze kunstenaar heeft himj doeken gekocht met als voorwaarde, dat hij hem ook les zou geven in schilderen.

Nu 16 jaar later heeft Giovanni een atelier waar hij zijn eigen doeken verkoopt. Zijn stijl is natuurlijk bepaald door zijn periode op Bali, waar hij in totaal 3 jaar heeft gewoond en gewerkt om de kunst van het schilderen te leren. Nog steeds gaat hij elk jaar een paar maanden terug naar Bali om nieuwe inspiratie op te doen. Zijn doeken zijn zeer fraai bewerkt met oude verftechnieken en unieke Balinese kwasten.