Ioan  Nemtoi
De beste Roemeense glaskunstenaar, geboren in 1963, ook één van de beste in de wereld in 2001 de “kunstenaar van het jaar” in Roemenië gigantisch eigenwijs en ambitieus heeft een uniek eigen stijl door het toepassen van kleuren, nuances en technieken door glasblazers uit Leerdam, Denemarken en Engeland is bevestigd dat de kwaliteit en perfectie van Nemtoi’s werk absoluut UNIEK zijn; dito de grote afmetingen van zijn glasobjecten alle voorwerpen zijn gesigneerd.

Het glaskunstwerk is mondgeblazen. Het zand dat Nemtoi gebruikt is gewonnen op -300m diepte (door heet water onder grote druk de grond in te pompen), wordt vervolgens op 1500gr.C in een oven gesmolten en verwerkt tot wat u kunt zien. De kleurstof wordt door de beste (Duitsland) leverancier uit Europa geleverd, waarborg voor een constante kleurkwaliteit. Nemtoi gebruikt ook voor zijn werk goudfolie van 24 k en platina; het resultaat is adembenemend. Nadat een voorwerp klaar is, gaat het ca. 24 uur een aparte oven in, waar het langzaam kan afkoelen om de gewenste hardheid te verkrijgen.

Nemtoi exposeert wereldwijd. Van Den Haag tot Tokio, van Oslo tot Capetown. Zijn werk is te zien o.a. in Parijs, New York, Kopenhagen, Lissabon, Las Vegas, Zurich, Gent, Rotterdam, San Francisco, Munchen, Los Angeles, Amsterdam, Bern, Miami, Amsterdam.