Marion Nap

Dat woonhuis annex atelier bevindt zich in een prachtig sfeervol traditioneel negentiende eeuws huis. En in deze oude vrijstaande woning woont kunstenares Marion Nap (43) samen met haar man Bert. Marion doorbreekt het beeld van de stereotype kunstenares zodra ze opendoet in een afgewassen skinny jeans, zwarte top en torenhoge hakken. “Is puur voor de show hoor, die stilletto’s schop ik straks uit”. “Vroeger schilderde ik zelfs op hakken maar tegenwoordig ben ik voor een groot gedeelte van de tijd veroordeeld tot Ugg’s wegens heupklachten’.

Marion Nap schildert en tekent al vanaf haar tiende met grote overtuiging. En in al die jaren is het onderwerp nooit veranderd. Ze begon met danseresjes te tekenen en nog steeds zijn vrouwfiguren hét kenmerkende element in haar werk. Sinds tien jaar doet ze haar werk professioneel met een eigen atelier aan huis. Haar schilderijen kenmerken zich door een groot formaat, lichtinval, warme kleuren, elegantie, kracht, vrouwelijkheid, glamour en fashion.

Haar stijl is geabstraheerd realisme, duidelijk herkenbare onderwerpen met weglating van overbodige details. Bij binnenkomst in de prachtige hal met hoge plafonds en een houten vloer lacht het eerste imponerende acryl op linnen doek Welcome to my World je al tegemoet. ‘Dit schilderij is geïnspireerd op de Amsterdam Fashion Week. Ik haal mijn inspiratie voornamelijk uit modeshows. Ik houd van dat sfeertje en de glamour eromheen. Vaak zit ik front row en als het even kan en mag maak ik overal foto’s van. Ik haal mijn inspiratie dan uit de bewegingen, kleding en poses van de modellen.