Wil Lof

Geboren 1948 te Hengelo.

Deze bijzonder warme vrouw is vanaf 1964 werkzaam geweest als dessinontwerpster en coloriste voor rouleau- en filmtextieldruk bij diverse maatschappijen.

Voor haar werk was zij al veelvuldig bezig met het samenbrengen van kleuren en lijnen tot er een mooie compositie ontstond. Dat ze naast haar dessin-ontwerpen ook ging schilderen dat was niet meer dan een logisch gevolg.

Al in 1968 had zij haar eerste solo expositie van schilderijen en tekeningen in Enschede. Zij volgde, tevens in Enschede, de opleiding grafische en textiele vormgeving aan de Academie voor Kunst en Industrie. Later volgde zij nog een aanvullende opleiding aan de Academie Artibus te Utrecht.

Sinds 1997 is zij fulltime kunstenares en beheerst zij vele verschillende technieken. Sinds 2000 exposeert zij regelmatig in binnen- en buitenland waaronder Kreta en Mallorca.

Haar schilderijen uit de serie “ontmoetingen”, uitgevoerd in acryl op canvas, linnen of papier, tonen geabstraheerde vrouwen-figuren, die samenkomen, samenzijn en weer huns weegs gaan. Soms zijn de kleuren krachtig en geprononceerd, soms ook vaag en lossen de figuren op in de achtergrond.

In de serie “ontmoetingen” is een bijzondere schildertechniek toegepast. Elk schilderij bevat een gelaagde reeks transparante taferelen, waardoor toon en compositie van de afbeelding wisselt met het invallende dag- of kunstlicht. De daaruit resulterende dynamiek zorgt voor verrassende en spannende wisselingen als dagen en seizoenen verstrijken.

Dat haar werk getuigd van een bijzonder hoge kwaliteit werd in 2003 duidelijk toen zij werd genomineerd voor de Biennale Internazionale dellÁrte Contemporanea te Florence.  Twee van de werken die zijn genomineerd voor de Biennale zijn tevens in giclee vorm uitgegeven.