Saskia Bremer (Vlaardingen, 1954) heeft al vanaf haar vroege jeugd interesse voor tekenen en schilderen. Regelmatig doet zij als kind mee aan een kleurwedstrijd die op initiatief van de zondagsschoolvereniging wordt georganiseerd. Wekelijks levert de kleine Bremer een tekening in; bijna wekelijks wint zij een prijsje.

Haar ouders willen dat Saskia een goede opleiding gaat volgen en daarom gaat zij naar het gymnasium. Na het behalen van haar diploma wil Saskia een kunstvakopleiding gaan volgen. Ze wil “iets creatiefs maar wat precies dat weet ze in die fase van haar leven nog niet precies. Ze besluit lerares te worden, zodat ze haar brood kan verdienen en op eigen benen staat. Ze is realistisch genoeg om te zien dat het kunstenaarsberoep niet veel oplevert, zeker de eerste jaren niet. Met de gedachte ik kan hierna altijd nog een beroep kiezen dat meer in de kunstzinnige hoek ligt begint zij aan de driejarige opleiding aan de pedagogische academie. Ik had toen een paar jaar in mijn hoofd als zijstapje, het zijn er uiteindelijk twintig geworden.

In die twintig jaar (1976-1996) gebeurt er een hoop in het leven van Saskia Bremer. Zij vindt een baan in het onderwijs, trouwt, verhuist, scheidt en volgt diverse cursussen in de avonduren om in haar artistieke behoeften te voorzien. In 1986 gaat zij naar de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Ze heeft het daar niet erg naar haar zin en mag in eerste instantie geen eindexamen doen omdat haar werk niet vernieuwend genoeg zou zijn. Uit frustratie vernielt zij haar werk door het aan elkaar te plakken en er lagen inkt en verf overheen te gooien. Hiermee behaalt zij in 1991 toch haar diploma.

Hierna begint zij met het ontwikkelen van haar eigen stijl, los van de strenge regels en normen waaraan zij moest voldoen op de Academie. Ze ontdekt ook dat ze beter kan werken als ze tegelijkertijd aan verschillende schilderijen werkt; een manier waarop zij nu nog steeds schildert.

Langzaam maar zeker wordt Saskia zelfverzekerder over haar kwaliteit als kunstenares en zij wordt hierin gesteund door de verkoop van haar eerste schilderijen in een expositie in een lokaal museum. Hierna volgen meerdere exposities in galeries en diverse opdrachten uit het bedrijfsleven.

Saskia kan in 1996 haar vaste baan opzeggen. Ze verdeelt haar tijd om te schilderen tussen Portugal en Nederland.

Vanaf 1997 is haar werk te zien in diverse galeries in Nederland maar ook in het buitenland (o.a. Engeland  Duitsland en Israël).

Saskia Bremer