Charlotte

Blankensteyn


Charlotte Blankensteyn is geboren op 26 november 1969 te Nijmegen. Als enigs kind uit een chirurgengezin, was haar toekomst min of meer bepaald. Toch heeft zij tijdens haar medische studie een fascinatie ontwikkeld voor kunst en na 3 jaar heeft zijn haar studie onderbroken om uiteindelijk in de kunst verder te gaan.

Zonder enige vorm van opleiding is zij simpelweg begonnen met het beschilderen van doeken, met name de realistische kunst zoals kleurrijke doeken met tulpen, fruit etc. Deze nieuwe weg was voor haar een bevestiging dat kunst in je zit en niet perse via een studie aangeleerd hoeft te worden.

Toch is zij een aantal jaren terug naar Spanje gegaan om nieuwe inspiratie op te doen. Tijdens haar verblijf in Spanje is zij gaan experimenten met het beschilderen van houten kisten. Zij is toen overgeschakeld naar de moderne abstracte kunst, met het gebruik van verf en zand. Dit resulteerde in verrassende kunstobjecten met een geheel eigen stijl. De houten kisten worden tevens doorgeschilderd aan de zijkanten. Na haar terugkomst in Nederland is zij beide stijlen gaan combineren. Zowel realistische kunst alsmede abstract.