Tjebbe BeekmanTjebbe Beekman, geboren in 1972 te Leiden is een traditioneel geschoolde kunstenaar die zijn opleiding volgde in de Periode 1993/1997 aan de Koninklijke Academie v. Beeldende kunsten van Den Haag.

Al tijdens zijn opleiding, ( waar hij menig docent tot wanhoop dreef met zijn eigenzinnige wijze van werken) mocht hij zich reeds verheugen in een brede belangstelling voor zijn werk, gezien het feit dat hij reeds in 1994 de Karel Klinkenbergprijs voor zijn werk mocht ontvangen.
Direct na zijn opleiding deed hij van zich spreken door op de Pan ( de internationale kunstbeurs in de Rai te Amsterdam) als jongste aanwezige kunstenaar te exposeren.

Het werk van Tjebbe Beekman laat zich het beste omschrijven als een smeltkroes van stijlen en inspiraties. Zowel in ontwerp als in het gebruik van technieken laat hij zich duidelijk beïnvloeden door het werk van Pop-Art kunstenaars als Andy Warhol en Roy Liechtenstein, het werk van jonge wilden als Rob Scholte, Cobra kunstenaars of het werk van graffiti kunstenaars als Keith Haring en Herman Brood.

Citaat van de Kunstenaar
Ik verzet mij tegen het romantische idee, volgens welke kunst een bastion van integriteit zou zijn dat boven consumentisme verheven is. Ik ben een kind van mijn tijd, Kaassouffle’s uit de muur en M.T.V. komen laag over. Ik daag een ieder uit die beweert dat daar geen goede schilderijen mee gemaakt kunnen worden.

Werk van Tjebbe Beekman is geëxposeerd en opgenomen in de volgende collecties: HTP Den Haag, TNO Leiden, Cibe Art Gallery, Pan Amsterdam, DS Comtemporary Wassenaar, de beurs van Berlage te Amsterdam.